Sayfalar

12 Aralık 2011 Pazartesi

Don't super mother :(



Sanki kendim yapabilecekmişim gibi, annemden getirdiğim kuru patlıcan dizisini gören arkadaşım "yarın akşama kuru patlıcan dolması yapayım bari" dedi.
İşte o an, 10 yıllık evliliğim boyunca hiç kendim kuru biber-patlıcan dolması yapmadığımı, hatta turşu da, zeytin de, tarhana da yapmadığımı farkettim.Pasta, börek dersen binbir çeşidini bilirim, yaparım ama sözkonusu yemek grubu olunca havam sönüyor maalesef .
Ben ne zaman;Tarhanamı, salçamı, turşularımı,konservelerimi, zeytinlerimi kendi yapanlardan olacağım bilmiyorum.Şu an bütün bu ihtiyaçlarım annem ve kayınvalidem tarafından karşılanıyor.
Hatta sarmalarımı, dolmalarımı annem doldurup pişmeye hazır bir şekilde kaplara doldurup gönderiyor.Buzluğa atıyorum bende.Zor zamanlarda kurtarıcım oluyor, çoğu zaman pişirmeye kıyamasamda.
Allah onlara uzun ömür ve sağlık versin inşallah.

Ne zamana kadar böyle sürecek bilmiyorum ama biryerden başlayıp benim bu işleri kıvırmam lazım.

O zaman, bari bende bu haftasonu kuru biber ve kuru patlıcan dolması yapayım. (Bu cümleyi kendim kurunca pek bi değişik geldi :)

İtiraf:Aslında annemden getirdiğim kuru biber ve patlıcanları mutfakta görüntü hoşluğu olması açısından getirmiştim.

3 yorum:

Deli Anne dedi ki...

Sanırım güzel bir blog buldum.. :) ne güzel oldu.. yazdıkların benzer senin de.. ayrıca yüzün de çok hoş:) ayrıca samimisin de... oh la la:)

Deli Anne dedi ki...

ya da buldurulduk diyelim daha doğrusu:)

yadigar olam dedi ki...

Oyyy o senin guzel bakan gozlerin canim. :)) Yanaklarim al al oldu simdi.utanirim da ben hemen :)) ziyaretin ve yorumlarin icin tesekkur ederim.