Sayfalar

28 Eylül 2012 Cuma

Yeni hayat...





























Ablamız okulda...
Minik prensimiz de mışıl mışıl uyuyor.

Bir günlük evdeki şlere ara verip buraya attım kendimi.

Dün itibariyle 1. ayımızı bitirdiğimiz şu günlerde , şu zamana kadar rahat geçirmeye çalıştığım, fakat zaman zaman şu adından bile hoşlanmadığım "Lohusalık" şeysi denilen moda girsem mi girmesem mi bi türlü bilemedim.

Artık yazın son demlerini yaşadığımız şu günlerde, insanlar bir yerlere giderken, balkona çıkıp arkalarından bakıp iç geçirmek, gezmeyi seven biri olarak çok zor geliyor bana.

Onun dışında evde olunca anladığım bir şey var ki, çalışmanın evde olmaktan daha güzel olduğu.Evet çalışırken evde kalmaya hasret kalan ben bile bunu söylediğime şaşırıyorum.

Evde hiç bitmeyen şeyler çamaşır, ütü , toz alma , yemek yapma....
Bütün bunları haliyle artık bir solukta yapamıyorum ufaklıktan dolayı.Uyandığında, o anda yaptığım işe ara verip , karnını doyurmak, altını temizlemek, biraz oynayıp tekrar uyutmak, geri döndüğümde o işten kopmama sebep oluyor.

Üstüne üstlük birkaç gündür ablamızın grip olması , dünden bu yana bende oluşan vücut kırgınlığı ve boğaz ağrısı , geçen hafta babamızın böbrek taşı düşürmesi, ufaklığın birkaç gündür artan gaz sancıları, benim uykusuzluktan ağrıyan başım da bu lohusalıktan çıkmamıza son 10 gün kala acaba girsem mi şu moda dememe sebep olmaya başladı...

Bütün bu olumsuzluklara rağmen tabiki iyi giden şeyler de var.
Mesela, ablamızın sorunsuz bir şekilde okula, öğretmenine ve arkadaşlarına adapte olması, eve gelen miniği çookkkk ama çokkk sevmesi (maaşallah ) , ağladığı anda hemen yanında olması ve ilgilenmesi, ben kardeşinin bezini değiştireceğimi farkettiği anda hemen ihtiyacım olan şeyleri kendi isteğiyle bana geitrmesi çok hoşuma gidiyor.Sanki küçük bi anne.
Ayrıca dün yapılan 1. ay kontrolünde minik beyin boy, pos, kilo, sağlık, hepsinin gayet iyi olması...
Hele birde o evdeki missss gibi bebek kokusu en güzeli...
Birde bütün bunlara ilaveten :) 10 gün sonra kuaföre gideceğim günü hayal ederek kendimi teselli ediyorum.O, saça sürüldüğünde deriye verdiği soğukluğunu, pis kokusunu özledim boyanın...Saçma belki ama özledim valla :)

Bütün bunlar geçicek biliyorum... Yeni hayat güzel, hemde çokkkkk!



11 yorum:

Nil dedi ki...

Ben yokken, bebeğin hayata merhaba demiş. Allah analı babalı büyütsün. Anne ve güzel kızları.
İsmini ne koydunuz bebeğin?

yadigar olam dedi ki...

Nilhan - Küçük Mucizem,
Tesekkur ederim canim.Bebegimiz erkek, İsmi (Tevfik) Ege.Tevfik dedemizin ismi, Ege'yi kullaniyoruz :))

Nil dedi ki...

Allah adıyla ve siz sevenleriyle yaşatsın Ege paşayı

Unknown dedi ki...

İkiside çok tatlı maaşallah.Bende ikinci çocuktan sonra çalışmayı düşünmüyorum evde olmak için gün sayıyorum sizin yazınızı okuyunca acaba bende öyle olurmuyum dedim ama ben burada çalışmadan önce 6 ay evdeydim hiç sıkılmadım ama evde iş bitmiyordu oda doğru insan dönem dönem bunalıyor.Benim oğlumda sneye ilkokula başlayacak benimde allah kısmet sderse ikinci çocuğum seneye düşünüyorum.Nasıl ilkokula giden bir çocuk ve bebekle hayat genel olarak?

yadigar olam dedi ki...

Nilhan - Kucuk Mucizem,
Aminnn canim insallah.

hayat Paylastikca,
Bizim ablamiz kiskanmadigi icin ve okula adapte olma konusunda sıkıntı yasamadigimiz icin bence hersey iyi gidiyor.Cok sukur tek derdim lohusaliktan cikmak benim :))

yaruze... dedi ki...

Yadigarcım,
Allah yuvanızdan huzuru eksik etmesin dilerim.Aileniz Egenin gelişi ile eksik olan parçasını tamamladı bence.Şimdi çok daha keyifli olacak herşey emin ol,hele biraz daha büyüsün sen kuaföre de vakit bulacaksın gezmeye de hiç meraklanma..
Sevgiler çookkk...

yadigar olam dedi ki...

yaruze,
Ne guzel seyler yazdin sen oyle.O gunleri bekliyorum canim :))

durununannesi dedi ki...

Merhabalar
bebişiniz hayırlı uğurlu olsun..
Güle güle büyütün sağlıkla..

annesiningülü dedi ki...

az daha sabret depresyona sakın teslim olma :)
hoş iki çocukla depresyona girmek lüks olur galiba :D
en çok ablanın hemen kardeşi kabullenmesine sevindim, maşallah canım.

yadigar olam dedi ki...

Durununannesi,
Tesekkur ederim :)

Bahar ve kizisi Yagmur,
Teslim olmadiiiim :)) basardim, gecti gitti bitti lohusalik :))
Darisi sizin basiniza insallah canim :)

nurgülce dedi ki...

Kendimi gördüm:) Direk kuaföre attım ben de kendimi saçlarımı kestirdim boyattım. Olsun ama herşeye her zorluğa rağmen muhteşem duygular. Muhteşem bir aşk. Sen de güle güle büyüt canım yavrularını.